Isnin, 31 Januari 2011

mode cuti: ON

Type ON cuti hanta ke 32XXX..

smua kat opis ni pon mcm x mo bg kami kerja ja..BMC ni hang bila lewat petang?lewat?Lewat tghri la skng ni..
mcm nk balik awal ja,tp la ni pon dh pkul 5.haha..awal la sgt~ngehngehngeh

sian si kcik tu berhingus lgi,rini x mo duk sengap kt taska tu..huu..kuat sguh sora dia triak tghri td ..adoiyai anakku..besabarla ye..nti kita cuti panjangggg2..

smoga smuanya sihat dan selamat...

jem ke jln heway ni kalo nk blik utara??hadoii..jgnla jem jgnla..jgnla..
jgn ,jgn,jgn kau...(x ingt,rsanya tone lagu dlm pala hotak ni lgu AF ape tuh..yg suka lompat2..daus?) iye la tu..

ko mmg suke reka lagu kan, kan, kan, cik puan blog kan..


LAPA..
LAPA..
LUPA..
LEKAS
LEKAS..MAU PULANG..

JOMMMMPA lagiiiiii.....

Ahad, 30 Januari 2011

bercuti cutey

yaaaa..pakej percutian di rumah sendiri di kala weekend yg ujan dan sejuk..wooooowiie..junio jusss

kunun nk p lunch kt lua,last2 lawan tido masing2..dari anak ke
bapaknya ke maknya..

lps mkn tghri anak bapak dan bapaknya sambung lgi satu raun..






cari brg tersembunyi..kepala amani ..


ibu smpat la kemas beg ..huuu..kalo blik x kalut2 ni siap2 dgn tenang baru
syok..

hasilnya...



baki tu nk pkai sok ngn nk tumpang dlm beg sling amani..


smua compress msuk satu beg..nk bg senang trun dr umah..huhu..tdak
jenuh berangkut la..nk blik sana siap compress dh,blik mai sini x tau
la cmna …haha..

Sabtu, 29 Januari 2011

iskh iskh

aisey selo la load bideo ni..tgn dh gatai nak nulis ..wt entry baru je dlu..


kisah jln jem spjg minggu ni..iskh iskh...tgk muke anak ku ini pon dh plik..
hidung betanda bukan psal taipusam tp pasai hingus duk leleh kemain..kunyit+kapuq

ni msa hri senin 24hb Jan..papa tulun anta ngn PES..siap buleh patah blik pusing p isi minyak,pstu smpai opis sama ngn org yg kua awai dlm 10 min cmtu..iskh..hangin aku..

depa ni x tau la,nk kata x skola tggi ,mungkin gak kut..haha..
nk wt raptai la rantai la rehersel segala mala,cubala pk tmpat yg xda org ..utk raikan sehari je pon hri wilayah tu,berbakul maki amun depa dpt,pstu dosa kering org2 yg mcm aku ni dpt..haha..

iskh iskh..spjg mgu..x pham betui aku!

pstu smbung lgi jem smpai kesud..

oleh itu stiap jumat mmg aku x mo melayan sakit jantung usus pankreas ,aku melalukan diri ikut penchala kua ldp..sonang..
smpai pon buleh lpak mkn2 spt di gambarajah di bwh ini




yammi2..
dan hari ini,sabtu di ishtihar hari rehat di umah sambil sempat berwebcam dgn tokma tokwan si kecik ni..


di usia 7 bulan 2 minggu...
gamba yg clearer..






Jumaat, 28 Januari 2011

t.e.r

hi tawan-tawan..cuba eja..apa bunyiknya?

haaa.."ter" dlm erti kata lain,tak sengaja..
isunya di sini adalah "ter"..maknanya "ter"fikir,"ter"rancang..dan resultnya.."ter"guna..


apakah teka teki tekuk ini?

hmm..terfikir ,kaki mcm sakit ..
terancang, nk p kurgkn sakit tu..
terguna, masa yg ada..



terlajak ke SOOOOOOOO..lets....-"blank"-blank"-

haha..dpt utk anak ibu 3 lai,ibu sepasang dan selai..under budget ke tak?YUP! ..


Buleh la kan...dah "ter"ramah dgn promoter..

muahahaha..

lain kali kita join 3 serangkai,mak pak anak skali punya barang,td dh tgk ,mcm x seswai je utk paknye..msa pon x mengijinkan..si balqis mcm marah ibu lmbat tgk dia..hehe..sori nakk..utk kamu jugaaaaa...

Rabu, 26 Januari 2011

perihal 26

woh..total entry bulan ni ..mcm tarikh rini..hehe..tp kdg tergila,byk entry sehari..

ada apa dgn 26?
pd umo itu sy jd ibu..yeay~
2+6=8,kire sy anak ke8~
(2+6)/2,sy suke no 4~(haaa..xde makna sma dgn filem p.ramlee yeee)
stiap 26hb,sejak 3taun lpas ,pc akan bz for online transaction..
stiap 26hb,skjp je rse kaya pstu kayap..
tp taun ni dh ubah la weh..25hb dh ade..haha..start bulan lps :)
mkin awal ,mkin cpt gak la abes..

marila mari ,kita menjana ekonomi negara..
marila mari ,kita menabung,
marilah mari,kita raikan,
dengan berhemah bukan "ter"ramah ngn promoter yeee..

i'll wait another month for shoping..haha..mgu dpn je kan another month tu...

footnote:
owh amani balqisku kuat bebel la kat taska depa kata..dia snyap time tdo je..haha..mcm sapa tah .
.iskh2..kene ajar dia blogging,so kurg berckp kut :D..

Isnin, 24 Januari 2011

cubaan seludup


Side A
 dusyumm...dusyummm




Side B
 adeh mcm kaset lak..

hehe..
seludup gmbo dari pc opis ..

apo ko buek anak ?sujud sukurrr...
semenjak sementelaah dia buleh guling2 ni trasa syok tgk ..haha
..buleh kut kalo lekatkan kain kt bdn dia,buh dettol ka fabuloso ka,bg golek satu umah..nahh..
kijam sguh mu ini tuan belog..nk kena panah petir ka apa?haha..

tu la..kalo x larat nk kejar dia ngn bmw mini dia tu,akan ku bia dia golek2 seakan ayam golek je,sonang..x la mrata bjlnnye..hehe..tp bulan dpn kalo stat ade gerakan smpingan smbil golek2 tu...haaa..apa pulak kaedah mu wahai puan ?

hmm..kne pk strategy baru ni...




Khamis, 20 Januari 2011

MRR2 red alert!

peristiwa:cuti taipusam..
sebab musyabab:kawasan kalo lalu umpama bunuh diri dlm kesedaran yg nyata dn jelas tanpa dengung..

maka si papa amani decided mbawa kami ke tasik shah alam..wooo..lama x msuk shah alam..las pon mse p iCity,amani bru 2+ bulan kut, tp mlam,x ktahuan apa pon..

bru ku nmpk DEMC tu dok tang mana..haha..ceit..
ikut jalan blkang nk p shah alam tu dr sg buloh ,trgt dolu2 mse prektikal duk nyewa ngn kakak kt shah alam..

dulu p tasik s.alm tu bwk anak org,la bwk anak sndri..hehe..syok gak
tgu dia dpt kaki lg syok kut..
..mekaseyy ye papa amani..

ni jenuh berdukung..dh la sian dia ngntuk ,kami paksa dia berjaga..
naik keta dkt2 nk smpai tmpt tujuan baru nk lena,mana taknya..
bila trun keta bukak mata..mulut pon buka sama bila dh stat bosan tgk tasik tu..

sebelum p tasik ,p tgk org main ape tuh..ala ..td aku ingt..lupa lak..sat2 nk recall..

haa..go cart..hehe..kat ngn stdm s.alam tu..
dolu p rmai2 sama geng2 YANs..YAN1, YAN2, YAN3 dan YANs INFINITI kut..ni p tgk kt lua ja la dh yg p YAN1 ja..

(YAN1,YAN2,YAN3) Junio..adkh junio ini akan ke YAN yg d banggakan itu?owh..yg tengah dan paling kanan tu abah depa kata no no..haha


gamba di ats mse all the 3As di invited to futsel ampang sport..sbb menyaksikan OPS pecah teloq ataih pala si budak bsday geng YANs..sian,demam2 ngn pelekat ajaib di kpala pon kene angkut sama..haha..
pose  paksa rela smbil ngunyah sekut..(ops,ibu x smpat nk cover lipatan perutmu anakku..hihi.)


 
kalo ada sumur di ladang,buleh kami menumpang mandi,
kalo ada masa yg lapang,buleh kami p sana lagii..
p mana cheq?futsel ke shah alam??
dedua pon molehhh..ade BORA OMBAK rupenye kt sebelah tu ekk..baru KAMI tau..(dgr2 sok mlm schedule utk futsel tu ek..hahaha)

Isnin, 17 Januari 2011

wishlist

yg x brapa tamak..hehe.

1.baby stuff:
ini jadi lah atau itu ,juga ini
dan kesemua yg di sini..haha..ini tamak ni.mak dia ka anak dia nk nak toys ni..penin~..x tau nk wishlist dh,smua rsa brkenan sbb bila ltk sini blum tentu buleh /akan di beli lgi,maka tiada masalah umhtgga serabut pk2..

adei..nti sambung..mcm byk sbnrnye smpai dh x teratur haa berebut nk kluar dri medula oblogata aku ni..


hehe//continue..

ponin..tdo sepetang ,ni dh mlm mau kne tdo lg sbb sok keja!lumrah makan nasi dari hasil rezeki gaji bulan...Insyaallah..you'll find your way..ehh..psaipa?moh mkn roti inti kaya dulu..



oo..kedai yg real x la jauh mana..drive thruu pon molehhhh..bila?

Ahad, 16 Januari 2011

pasar kundang

~de balqis homestay@tasik biru..
hehe..tetibe ade..bila dh dorg wat..nun kt blkang tasik tu..

pointnya;balqis p pasar tani kudang pg tdi dgn atok,kak anis dan ibu..wawawaw..dr muka ngntuk,jd berselera je tgk rmai org..harap mahap,gmbo xdok sbb hensutku terlmapau canggeh..huuu..

dulu psar tu duk kt tapak dpn msjid  kundang,tp sbb dh sempit kut,dorg kene pindah kat padang depan tasik tu..besor sket ruang,tpi jauh la kalo nk jln kaki ssh ..tp dolu2 zmn kanak2 ribena sgup je sy ni bjln,lg snok..eksesais..bkn jauh mana pon,tp kalo bdk2 zmn la ni xde la nk bjln..bahaya sama..takut terslh arah ke tasik..hehe

Khamis, 13 Januari 2011

tip top

tip top tip top
hujan dah turun..yeay~mandi ujan jom!

ikan berenang-renang,
aku x senang..

aduyaii...nih..psaipa software tu x terinstall sama?ade perbezaan kaum atau jantina pc ke dia pilih?dia ni nk kena ni..dia=application tu la..

"ixos tiff converter to SAP"...help!

>>mcm dh tau je...local admin right,musti mari!

cuci mata

Entry bergambo utk hiburan mata..

rambut blah depan je byk..eh eh..tersopan plak nk tolak beskut msuk mulut..
 tapi kekaburan tu x menghiburkan la kan..
henset rosak..pkai yg henset lama yg belum expired lagi tu..huhu..tp sma je 2megapixel..
maybe sbb henset tu dh calar balar..


cubaan menghapuskn makanan dr dlm genggaman tgn..
nak upload bideo dia msa mkn timun ni,tp sora anasir2 lua lebih kuat dari sora watak utama..
siapakah anasir itu?jeng jeng jeng..sapa lagi la ..radio utama dlm keta! ..
yg watak di ats ni bakal jdi radio gk gamaknye satu masa nnti..hihi..dia tgh prektis dgn radio utama..

iskh..trus rsa kenyang tgk gmba ni..
jom ..visiting hour watak utama entry is kaming!

cuak

memule dr ptg smlm sbnrnye..tp mlm td ngtuk sgt,so x larat nk taip2..

pastu pg ni si cuak ni dtg lagi mcm tora dtg lgi..haaa..terdgr sayup2 ringtone tu lgi ..lagu ape aku lupe nk gugel ataupon ty ,segan nk ty tajuk,nti lupa dan akan di ty2 lgi ..haha

ni haa..cuak psl x ley nk update blog ni la..hehe..awat tah suh save ke apa tah..

pstu cuak psl search engine si l*veli*nk ni mcm x jln pulok..tp rupenye cuak di hujung jari je..acu cuba try test lgi,buleh pulok..doh guane..nompat2 la kang..

pg td dh stat hari ku dgn prob terminal server tu yg mmg dari azali ...terminal server ni mcm terminal bas la..kalo dh sesak,kes ragut mudah berlaku..maka polis sibuk la ..tp walopon kes ragut ape kejadah smua tu ade,polis mcm x de kje gk kan,sbb sempat lg jd penghalau2 atau penjaga2 kepada situasi yg pttnya x perlu pon..dorg cuak je lebey..sibuk mencuak mcm tuan blog ni kut..hehe..
ops..sy bukan kutuk abg polis..abg sy pulis juga yeee.. tpi sy ni main "pulis pulis, one two jaga,pulis mati pencurik jaga "je la mampu..

teringat petang ahd bwk si amani tu jln2 kt taman mena umh,nmpk bebudak main tengteng kapaltebang..sian ,lekatkan soletep (masking tape yg mcm aku wt labeling EBM amani tu..hehe) jd outside border..haha..tp xc ckup soletep kut,ade baki 3 kotak x lengkap border dia..maybe dorg wat teknik hidden border..maju kanak2 skang ni..ahaks!

tu la x besh duk umah pijak kpala org ni..anak2 nk main pon pyh..huuu..kempen jom bli umah atas tanah jom!(eh ..umah skang bkn ats tanah??jwpnnye:bukan!tu atas kpala org umh bwh..)

Rabu, 12 Januari 2011

lapar berger

bukan slumberger ataupon begedildegil..tetibe..

i fedup tau ..huhu.."general application error..bla bla ble ble bli blu bluss"....ape buleh ku buat..dh too general sgt ..user fedup,nih yg ngadap bende alah tu lgi fedup..huhu..

pastu trgt beger..burger..boger..apepun dia adalah roti yg tgh2 berinti samada dging lombu atau ayam..tolur pon boleh jdi gak..
tp time ni yg ade depan mata adlh beskut TIGER! anggap dia beger je la..ngappppp!

*dlm dunia blogging,imaginasi adlh segala2nya..ehekehekhekehekkahakkahak..curik tagline..

Selasa, 11 Januari 2011

11-01-11,11.11pm

what a lovely number..lovely?haha..there must be another gojos word la..mlas nak pk smpai migrain..
but its almost 12-01-11,00:00..merajinkan diri..
waaaa..tak tertdo awal pulok kamu ye puan..
hendak sribu daya,x hndak berjuta dalih kan..x tdo psal dh pk nk msak n makan ..sambal ikan bilis ngn bayam goreng cincai je pon.. nasi baru "kletup",trus aku ngap....masak dan makan!burp..alhmdullillah..esok buleh bwak bekal,jimat ut brekpas sok..tu pon kalu smpat smpai pg sok la nasi tu..haha..

aisey pekasam tu bila nk goreng?menu utk sok lak la..

mari sambung lipat baju smtara tgu bju si kecik siap di rebus garing2 utk di sidai pula..

Isnin, 10 Januari 2011

blast

hehe...entry kt bwh ni tgu free smbil golek2 ats katil bru bleh con't..kalo dak, x syok..lapa..

jom makan!

Ahad, 9 Januari 2011

ibuhood

Sekitar pengalaman mnjadi ibu (june 2010)

Memula..

Pas kwin tertgu2 la tiap2 bulan,ade ke xde,xde ke ade bgitulah lbih kurgnye..pstu skali mcm xde,bli la test kit..huhu..alaa..xde..pstu cam frust ,x mo wat tgu2 (knon2 je la) ..
akhirnya ps 4 bulan++ tgu … jeng jeng jeng..test 2 kali pstu p klinik 2 tempat nk bg kompom..yg klinik 1st ,klinik gomen,dorg cm bese la,nk bg mudah ..’adik dh test kan,kalo ade maka ade la tu..”tp logiknya btui la kan..test kit yg sama gk klu cek kt klinik pon..
yg seken ,x puas ati,p la private..skali dia scan x nmpk ,mybe x sampai tmpt dia lgi,ataupon tersekat walopon test dh result +ve..mse ni waaa..allah je tau prsaan ku..doc kata bg lg smgu dtg smula..
then,dtg smula ,alhmdllah nmpk dia dlm tu..hihi..kcik je ,bru sel je..snok sgt2..
tup2..bulan ke 3@4 cmtu, p scan doc kata mcm ade fibroid menepek sama dgn babytu..huhu..tp bestnye doc ni,dia slalu bg byk2 situasi ape akan jdi;
1.       kebanyakan org mmg ade,kdg ilng skali dgn pmbsaran kndgn, x mebahaya
2.       kalo x ilang..ala aku lupa ape dia kate..hehe..korg search la ye..
3.       pon lupa..haha..(ceh,mkn semut byk2 pstu nk share story x lgkap)..nti ingt aku update yeee..

pastu pastu pastu (cm upin ipin lak)
cm bese,perut msih truskan keadaannya,tp aku x brapa nk slera mkn sgt pon ,tkut bby bsor(dan ibu besor lps branak..hihihi) ,alhmdllh kua pon 2.84kg je..bila dh kua dia lpas geram,minum byk2,lps sebulan 4kg jdnye.. tp xpe,ibu sonok…

eh kes penyusuan memula x stori g..
alkisah ..cm bese ,smgt nk bresfeed ni mmg dr peknen lg..siap bli pam dh ni..bce sana sini rata riti ,tjumpe ksah pam2..(x jumpe blog IK lg time tu..huhu)
nk mtk approval tu agk lama gk la(walopon swapnye kad ibu ni gak..haha),last2 terapprove dlm x sdar..cuak gk,sbb bebaloi ke bli ni..huhu..rege agak la kan..tp pastu menuju ke puncak kjyaan ku yakin ade sesuatu di ujgnya nti (heh?)…
sbnrnye..mmg mmbntu gk la bli awl2,sbb ssu aku lpas je kua dr bilik bsalin ,x jumpe pintu exit..melalak je la dia mlm2 kat wad,mujo la duk  semalam je..(hoh? apsal mcm byk lupa ja,ye ke satu mlm?adui..ni gara2 tgk raja lawak5 si nazmi ni la kot..)
ya beneerrr..telenovela ini belum tamat..mujur ada pemerah ssu itu, sgt berpuas ati..lihat perutku ,eh,lihat peti sejukku..stakat ni stok non stop..alhmdllh....berlebey ade,kamu nak sikit?mari2..hehe

so truskn mendirect feeding dan ngepam bila tgk ssu free2 ngalir..huhu..


pstu pstu pstu lgi...

dh abes pntang msti la nk kje kan..bila nk keje msti mau anta anak kat org kan..ade kisah gk la..xtau nk anta mne..dh book kt nursery opis mse perut 7 bulan cmtu,tp mcm hampa,depa kata ful aus..so option 1st,anta kt mak jg dlu,tp huk huk huk..jauh la nk ulg alik ..las2 mse abes maki amun jln jem je nti..iskh iskh iskh..
cik asben lak suggest anta kt area umh ni,try la usha2 kan,mmg ade tmpt tu ,geng seangkatan dgnku mmg anta situ..
tup2 tergerak nk ty nursery kt opis..alhmdllh yea yea yea,ade kusung,bleh anta..

so mslh setel..
mslh baru>>cmne nk drive dgn baby? kita layan iklan dlu jap..

*****************************************************************
heheh.best tak iklan bintang2?
tanpa mmbuangkn dkwt dan ink..bertemu lg bersama tak lain tak bukan, diriku bgitu berharga,yaa,ini diriku...

skitar mnjdi drebar..
ok..kcik2 anakku dh knai erti kota yg jem,huh,mse ni mmg jem adlh nightmare skiranya baby meragam..tp nsib baik snang je smua..sehinggalahhh massa (baca nada mata bulat2,ala2 cite indon)...anakku tercirit..huhu..dh nk smpi dh pon,mlalak pnyalah menakutkan..aku pon park tepi,dkt blkg opis je pon,kluakan tools,piap piap piap..siap..bungkus2,naik anta dia p nursery dlu..fuhh lega..aku pon mensambung park kreta..

hehe..tu ok lgi..time ptg blik,pnh jd dia x mo duk dlm car seat..alternatif mmg ade pk dh,ni kne benti kt tempt slamat ni..ye la ..kn pnh jd kes eksiden psl makcik moto terlggr kete yg stop tepi psl nk tenangkn anak dia nangis....

huhu..tempat pilihan aku adlh >>>hentian duta..nama pon hentian kan..kete aku pon jd keta henti henti la..hehe..wat apa yg ptt dlu ,dh ok,bru meneruskn pjlnn..kalo x ok,ade lg stu hentian..hentian rehat dan rawat jejantas sg buloh..
tp x slalu pon..slalunye anak ibu ni baik je dlm kete..tdo ataupon skang bila dh pndi ni, bersyair bersajak versi dia la..suke suke suke..


dia pon ade lgu peberet dlm kete...lgu "hujan dh turun"..ibu saja prsan sora bgus,nk pksa anak dgr gk lgu,tp kan, mmg dia snyp kalo dgr..snyp suka ataupon snyp komen di dlm ati ,hnya allah dan dia yg tau..haha

ops..dia amani balqisku dh gerak gerak kas la plak..mari kita iklan lg skali....
(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((













semangat baca

huhu..syoknye bace tips penyusuan dlm ni..yg pling best buat susu sndri,tpi adekah mmpu aku nk wt klu jdi cmtu?

alhmdllh ,stakat ni stok ssu ckup lgi,kne rajin kemaskini je,sbb ritu stok EBM rosak sbb pti sejuk aku x brapa sjuk..huhu..sian anak ibu kan..

ya allah permudahkn ku utk ssukan anakku sebolehnye smpai 2 taun or more :)..lgi 1taun+3 bulan nk capai..chaiyok chaiyok..

updated:bestnye package kt sini utk BF...huhu..

kapoww!

widget midget ...lbih kurang je kan..mule2 aku jumpe pkataan widget ni mcm wedges pon ade gak ..pstu midget lak mcm makgad pon buleh..
tpi rupenya x sama mksud..roma irama aje buleh la..ate,itu lah kome,time tecer ngajor kome byk maen,soh bljor kome tidooo je koje..
mujo dulu x pyh pkai pon pkataan2 di ats..

tujuan tajuk entryadlh sbb aku tgk tgk cte ni ,jumpe lg pktaan midget tu mse superhiro atoi lawan ngn pnjahat kat CM..
hehe..kali kedua dlm 3 hari jumpe pktaan tu..kt subtitle..syok gk ade sub2 ni kan..tmbh vocab..sng nk jwb sok2 anak aku tbe ty vocab2 kang..la pon dia duk pru pra pru pra dadada dededede ehekhkehek aku x phm dia kata apa..tgh kaji lg ni..

Sabtu, 8 Januari 2011

versi amani

  video
ni masa 4 bulan..rmbut xdak byk g..


haaa..sukses sukses suksesss..bulan dpn lak try upload lg..huhu..
 tgu line bgus bru smgt nk wt..

Jumaat, 7 Januari 2011

ngntuk

betul.sbb malam dh kan.tapi tggu robot tu siap bsuh seken raun.psni 3rd raun ,utk bju anakanda pula..td first trip maknda paknda nya..


sesi mari bercrite pjg la kut kan..jom jom jom...

pada zaman daulu,dlm sbuah kg,ade sebuah kolam..
dlm kolam itu tiba2..jeng jeng jeng..
gile x buleh pk dh tp gagah nk taip gak tu..aci x ,nk taip smpi tetido..

si chumel ku sdg enak tdo,slalu hri2 keje sat ja tdo kt dpn tb ni,msti mau ajak ibu msuk tdo dlm blik gak,tp ni mcm tau je ibu x kje sok,lantak p la ibu nk stay up ke stay down ke eh syg ye..

pak ang ke mana pon ang x sdar..hihi..dia p main futsel la tu..sok subuh bru balik kut..haha..main kt london,tiket blik tu pyh sket nk dpt,time zone pon tade same punyalah..

tp xpe,nti sila sambung jmur baju yeeee...









sambung

teh kalut

dulu..
masa kat parit buntar ,libra retoren kut eh?tmpat makan yg agak2 high class..ye?..bg sorg student maybe..ok..ade nama teh kalut..

teh tu 3 lapis,seumpama x sempat kacau la..teh,susu,air..terkalut tapi x tercampo smua2..sama la keadaan saya pg ni..agak terkalut kes2 yg user ni tgh mntk tlong..
dlm kalut2 pon nk post kt sini..haha..pduli apa..haha
lgpon sy musti brcrita utk terapi minda ,kata kaunselor saya..
ops..mmg terkalut..sbenarnya bukan kdai libra tu la create teh kalut,restoren yg sehujung jln ngn dia la.

Khamis, 6 Januari 2011

dedikasi

habes hebat edit!.

cuma

ini lah si dia bekalanku di dalam kreta dan bekalan dia di tgnnya..hehe..
Fresh from ladangkah?



"hoh..candid2 lak tgh mkn,cheq lapaq ni"garang mcm pak dia  tak ..haha


bila nk makan mcm nk telan2 si tukang suap..

tghri

dh tghri.bru je sampai opis kalo x silap.ha ha.
jem woo..patut buleh sampai ipoh la kut kalo cmtu..iskh..
msa melawat budak comel itu telah tiba..hehe

selamat malam

saja test2,tpi mcm x mnarik je jdinye page ni...huk huk.

Rabu, 5 Januari 2011

budget bagus!

apesal?awat?psaipa?what?why?timkai ?limaza?kyar hey?..

ha ha ha..ckup.."gelak tiga Ha" bak kata ustaz skola rendah..

saja ..tgk tepi tu ...>>> wic wic wek..wic wac woo ke ape,,aku pggil "main silang2" je dulu,xtau ade nama specel lak..

tu la yg bdget bagus..kire ade enhancement la kunun kt page ni..

tgk...senang je..x perlu server downtime pon nk wt enhancement..iskh iskh iskh..mmg  best la..saya x mo keje dh la,nk keje ngn blog ni je..x pyah pk CR yg nk kene raise sebelum 2 minggu downtime tak paham ,jgn tanya..kaunter pertanyaan x penah di buka ..hehe..:)

hatiku berbunga riang kembali..

assalammualaikum dan salam sejahtera..

andabersamasayasibloggerkakibebeldanemosesukeati..

haha..silabaca satu napas sbb x ltak space bar yee..sengaja ..nk tgk brapa harkat napas anda buleh tahan..

mode hidung sumbat ni.haduih..sohsehsohseh,jap nk cek,tertggal lak ke hidung ni..



after a year and a day..haha

so memandangkan bleh update secara gini,byk senang la..sebenanrnya smlm terkobar2..
"ter" yee..pstu tertak kobar2 dh sbb unable to put any words inside posting box tu..
maka jdilah diaaaa..tajuk entry shj yg tersekejap berubah2.

tgh mikior,buleh ke nok paste gmbo ?nk upload2 le kununnye..hihi..

mari test 1,2,3...




matlamatku adakah berjaya?

hahhahahahhaha....

ade ke ?ade ke?
pyh sgt,tibe2 pg ni mcm jumpe cahaya utk wat gini...





blog update via email posting! ke aku baru tahu?haha..lopek..

"add on" menu:ehhhhhh....lepas pos pkai email bru buleh edit laaa..sian budak comey  mcm ibu dia kt ats tu jd bhn ujikaji utk upload gmbo..haha..chumel kan?xpe la bg chance le dia nk menepek kt situ ye..:)